De leukste streekmusea van Utrecht - Oud Montfoort

40 streekmusea in Utrecht

6 jul. 2024

Veertig musea in de regio Utrecht

Stel je een grabbelton voor met veertig kleine cadeautjes. Of, toepasselijker, een touw met veertig knopen. Eén van de knopen, cadeautjes vind je in Montfoort. Maar er zijn er nog 39! Mooi idee met de zomer nog grotendeels voor de boeg.

Beleef de verhalen van de regio Utrecht. Bezoek een of meer van de 40 streekmusea. Van erfgoed, ambachten, kastelen en kunst tot musea voor kids.

Ben je op zoek naar een bijzonder museum in de buurt van Utrecht? Dan is een streekmuseum dé bestemming die een bezoek meer dan waard is. Laat je betoveren door de vele verhalen die de regio Utrecht te bieden heeft. Het kasteel- of streekmuseum is een unieke plek waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis en cultuur van de streek. Met een focus op lokale tradities, ambachten en historische voorwerpen bieden de verschillende streekmusea een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Naast de vaste collecties organiseren de meeste musea verrassende wisseltentoonstellingen en tal van leuke activiteiten zoals stadswandelingen. Breng eens een bezoek aan één van de musea die de provincie rijk is!

Wil je meer informatie over de Utrechtse streekmusea? Kijk dan op www.visitutrechtregion.nl/streekmusea.


Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.