RTV Utrecht op bezoek in De Knoperij - Oud Montfoort

RTV Utrecht op bezoek in De Knoperij

19 jun. 2024

Uitzending over de knopenbank

Zomaar, op een doordeweekse dag, loopt er een jonge dame binnen bij Stadsmuseum De Knoperij. Ze blijkt net begonnen als journalist bij RTV Utrecht en heeft Zuidwest Utrecht als haar focusgebied. We raken aan de praat en vertellen over Montfoort en de knopendraaiers en laten ons nieuw gemaakte knopendraaiersgereedschap zien. Ze belooft terug te komen en er een item van te maken.

Op 14 juni kwam ze terug en maakten we een item over De Knoperij en de knopenbank. De maker van het gereedschap, Frank Wolters uit Hilversum was er ook bij. Een paar dagen later waren we in het Nieuws bij RTV Utrecht.

Grappig is dat RTV Utrecht eerder een uitzending maakte over De Knoperij en onze wens om zelf knopen te kunnen draaien. Die uitzending werd in de zomer van 2023 overgenomen door de EO en landelijk uitgezonden. Frank Wolters zag die uitzending, reageerde en bood zijn diensten aan. Met als resultaat een mooie set gereedschap op benen knopen te maken.

Die uitzending is hier terug te kijken.

De radio van RTV Utrecht wilde niet achterblijven en op 3 juli was Robert-Jan Booij in De Knoperij en maakte op zijn geheel eigen manier een live uitzending over de knopenbank.

Blijf verbonden

Ontvang 6x per jaar onze nieuwsbrief.